Wat is Holisme

Holisme holistisch blog kim de backer

Holisme is een levensovertuiging die goed onderbouwd is en zelfs toegepast wordt in de schoonheidsverzorging. De naam holisme staat voor ‘geheel’ en is afgeleid van het Griekse Holos.
Een holistische visie betekent dus dat je alles als één geheel ziet. En dat maakt holisme tot een interessant item: allesomvattend, non-dualistisch en bovenal verbindend. Holisme gaat er vanuit dat alles met elkaar in verbinding staat, doordat alles bestaat uit systemen.

Om holisme toe te passen in je leven, is het allereerst van belang om te begrijpen hoe jouw systeem in elkaar zit.

Jij als mens bestaat uit:

  • een fysiek lichaam
  • je zielgeest
  • gevoelens
  • gedachten

Dit zijn de 5 niveaus waarop holisme is gestoeld.

Al deze niveaus staan met elkaar in verbinding. Bedenk maar eens wat er gebeurt als je een rotdag hebt gehad. Behalve dat je gedachten niet positief zijn, voel je ook dat je gespannen schouders hebt, ben je snel geëmotioneerd of geïrriteerd en voel je je moe of zelfs uitgeput.

Je mentale, fysieke, emotionele en energetische niveaus zijn allemaal beïnvloed door de manier waarop jij die rotdag hebt ervaren en werken lekker met elkaar samen: ze staan in verbinding.

Nu heeft bovenstaand voorbeeld natuurlijk een negatieve lading. Als je je bewust bent van de samenwerking van de verschillende niveaus en de manier waarop deze zich manifesteert, kun je (om te beginnen) je eigen systeem holistisch gaan benaderen en een positieve lading creëren. Met andere woorden, je kunt gelukkiger en gezonder worden door bewustwording.

Meditatie

Een geest die in het nu is, alert, zonder opwinding, aarzeling of anticipatie, is meditatie. In meditatie is het lichaam in diepe rust en wordt de geest teruggeleid naar zijn bron. De eerste stap is ontspanning, en de laatste stap is ook ontspanning. Meditatie betekent niet ergens anders naartoe gaan; het is diep naar binnen duiken.

Adem

Als ons hoofd vol zit met te veel indrukken en gedachten, dan verzwakt dit ons immuunsysteem en bereidt dit ons lichaam voor op ziekte. Als de geest helder en kalm is neemt de weerstand van het lichaam toe en wordt ziekte uit het lichaam geweerd. Adem is de schakel tussen lichaam en geest en ook de sleutel tot het omgaan met onze gedachten en emoties. De juiste toepassing van ademtechnieken en meditatie brengt de geest tot rust, bevrijdt lichaam en geest van stress en helpt ons beter om te gaan met belastende gevoelens en uitdagende situaties.

Schoonheid is onlosmakelijk verbonden met je emoties

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in holistische gezicht en lichaamsverzorging. Als holistisch schoonheidsspecialiste vind ik het belangrijk om samen met jou op zoek te gaan naar je authentieke schoonheid. Tijdens je holistische schoonheidsverzorging neem ik je graag mee naar een unieke beleving die verder gaat dan enkel de buitenkant, de huid.

Wil jij deze unieke beleving voor je huid, emotie en energie ontdekken en voelen wat deze holistische schoonheidsverzorging met jou doet?
Dan is een Beauty & Soul Treatment iets voor jou.

Maak hier online je afspraak en kies voor een unieke en ontspannende beleving, voor je huid, hart en ziel.

Holistisch schoonheidsspecialiste
Kim De Backer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven