Stress, een vijand om aan te pakken met … fluwelen handschoenen!

Stress een vijand om aan te pakken met fluwelen handschoenen Kim De Backer

Herken je een of meerdere symptomen?

  • Een vette huid die steeds vetter wordt en vatbaarder voor puistjes?
  • Een droge huid die steeds trekkerig wordt?
  • Een doffe, vale uitstraling?
  • Een huid die ontstekingen vertoont en vochttekort heeft?
  • Of eerder een gevoelige huid met meer roodheden of irritaties?

Ja? Als symptomen verergeren, dan kan het zijn dat stress hiervan de oorzaak is.

Volgens de WHO, de Wereldgezondheidsorganisatie, zal stress tegen 2030 vijand nummer één zijn van onze huidjes. Te hoge werkdruk, slaapgebrek, moeilijke relaties, de hoge verwachtingen die we onszelf vaak opleggen, bezorgdheid over de toekomst: stress kent vele oorzaken. Het is geen vaag gevoel van onbehagen, maar een zeer concrete biologische reactie. Zodra het zenuwstelsel in gevechtsmodus verkeert, laat het immers een leger agressieve hormonen los waaronder cortisol en adrenaline. Als de buitensporige spanning aanhoudt na die verdedigingsfase, raakt het lichaam uitgeput en wordt het aangevallen door een stortvloed van stoffen die ontstekingen gaan aanwakkeren. De hersenen sturen chemische boodschappen naar de weefsels die de zenuwcellen verstoren, en die op hun beurt foutieve informatie doorgeven aan de huidcellen. Aan het einde van de ketting krijgt de opperhuid af te rekenen met een reeks ongemakken die mogelijk zelf verergeren al naargelang je huidconditie.

5 Holistic Beauty Tips

Voor zowel stressvolle tijden als dagelijks gebruik:

  1. Doe geregeld ademhalingsoefeningen. Het roept de adrenaline stoot een halt toe.
  2. Visualiseer een luchtbel om je heen bij wijze van een minipauze. Door deze luchtbel kan er niks of niemand bij je doordringen. Het is jouw ruimte.
  3. Verander je verzorgingsroutine in een meditatiemoment, waarbij je stilstaat bij elk gebaar en elke gewaarwording.
  4. Beweeg, lach, luister naar je favoriete muziek, of naar het spinnen van je kat, geef een knuffel, … doe dat wat je rust geeft! Het verlaagt het cortisolniveau en maakt feelgood stoffen in je lichaam vrij.
  5. Boek een Beauty & Soul Treatment in want een huid die onder stress staat, verdient een pauze. Net zoals een geest.

Stel je voor: buiten is het koud en regenachtig, je hebt een drukke en stressvolle tijd achter de rug. Dan stap je mijn praktijk binnen, waar gedempt licht, een comfortabele en verwarmde behandelzetel, kalmerende muziek, aangename geuren en rustgevende kleuren je omarmen. Warme kompressen op je gezicht en manuele massages met aangepaste aromatherapie helpen je diep te ademen, waardoor ontspanning zich verspreidt door je hele lichaam en geest. Hoe voelt dit voor jou? Voel je je al wat meer ‘wegzakken’?

Jouw voordelen?

Je voelt je zakken in je lijf en je hoofd komt tot rust. Dat komt omdat de juiste aanraking het cortisolniveau verlaagt. Van het begin tot het einde ervaar je een zintuigelijke reis door de zalige en natuurlijke geuren van de producten en aromatherapie. Spanningen worden losgelaten en dat geeft je emotionele geneugten. De tijd staat voor jou even stil. Door de combinatie van kleur- & lichttherapie, manuele massages en natuurlijke huidverzorgingsproducten worden spanningen losgelaten waardoor er stralende schoonheid en totale balans ontstaat.

Stress, die taaie vijand die we met fluwelen handschoenen aanpakken dankzij een Beauty & Soul Treatment.
Laat de rustgevende kracht van deze behandeling je omhullen en stress verdrijven, terwijl je huid straalt van vitaliteit. Geef jezelf de ultieme verzorging en bescherming tegen de uitdagingen van het dagelijks leven jezelf de zorg en verjonging die je verdient.

Boek nu en omarm de serene schoonheid van totale ontspanning met een Beauty & Soul Treatment.
Dit kan eenvoudig via deze link, of telefonisch 0494 87 59 83.

Voel je goed groeten

Kim De Backer – Holistic Beauty Therapist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven