Spelen met klei voor het goede doel

Spelen met klei, als kind vond ik het zo leuk en inspirerend. Er helemaal mijn eigen ‘ding’ van maken. Ook al was het niet altijd naar de zin van mijn moeder, zeker niet als ze net had gepoetst (lees: alles hing vol met klei en opruimen was toen niet mijn favoriete bezigheid;-)).

Nog steeds is dit mijn favoriet. Al is het nu op een andere manier dat ik met klei ‘speel’. Tijdens de holistische behandelingen maak ik altijd gebruik van de Phyto5 kleimaskers. Op het gelaat en of op het lichaam. Deze kleimaskers zijn geinspireerd volgens de vijf elementenleer van de Chinese Gezondheidsleer. Hout – Vuur – Aarde – Metaal – Water.

Deze kunnen gebruikt worden op je gelaat en je lichaam. Heerlijk om mezelf en ook mijn cliënten in een kleipakking te leggen. Mijn favoriet is het driekleuren masker (3 verschillende tubes) van Phyto 5. Omdat het inspeelt op je gemoedstoestand en energiedoorstroming en uiteraard ook op je huid. Want alles is met elkaar verbonden.

Het yinne driekleurenmasker geeft je geborgenheid en warmte. Ik noem het ook wel het ‘knuffelmasker’. Omdat het energetisch veel in beweging brengt naar harmonie en zelfliefde. Zie ik in je Bioritme dat je bent geboren in een oneven jaar, dan is dit zeker ook een aanrader.

Rode kleimasker: harmoniseert de bloedtoevoer, zorgt voor uitstraling en ondersteunt levensvreugde, passie, (zelf)liefde en enthousiasme.

Groene kleimasker: energetisch masker voor verhoging van de energiedoostroming in de spieren, geeft instant vitaliteit en geeft ondersteuning in vernieuwing & zelfvertrouwen.

Witte kleimasker: harmoniseert de lymfe en de veneuze circulatie, geeft een snelle herstelling en bevordert drainage (vochtafdrijvend), ondersteunt je in het loslaten van emoties. Alles is goed!

Het Yange driekleurenmasker zorgt voor je transformatie met een warme energie. Het gaat je een ‘veilig’ gevoel geven op emotioneel gebied, zeker bij diegene die graag de controle hebben over de dingen. Ben je geboren in een even jaar, is dit een absolute aanrader.

Witte kleimasker: zie hierboven

Gele kleimasker: bevorderd de ontgifting en heeft een regenerende werking. Het ondersteunt je in je creativiteit en je aarding.

Zwarte kleimasker: activeert de waterhuishouding en geeft een mooi tonifiërend effect, zorgt voor ZEN momenten in je leven.

 Diep zuiverende werking en vitaliteit

De Phyto5 kleimaskers geven je niet alleen ondersteuning in je gemoedstoestand. Ze hebben een diep zuiverende werking en maken je huid vitaler, zachter en strakker.

Per kleur heeft elk kleimasker een specifieke werking en, ze kunnen op vele maniere worden ingezet. Op je gelaat, je hoofdhuid en of een volledige of gedeeltelijke lichaamspakking. De kleimaskers sluiten je huid niet af waardoor je huid kan blijven ademen en ze blijven zacht tijdens het opdrogen.

5 ELEMENTENMASKERS voor een stralende expressie.

Hout:

 • Bestrijdt hyperpigmentatie, overmatige productie van talg en bij mee-etertjes (zwarte puntjes).

Vuur:

 • Geeft een gunstige werking voor de rode, gevoelige huid met couperose.

Aarde:

 • Is geschikt voor de inwerking op acné, onzuiverheden en psoriasis omdat het een sterk detoxinerende werking heeft.

Metaal:

 • Verbetert de zuurstofvoorziening in de huid en geeft een bom aan mineralen, werkt kalmerend, herstellend en doet zwellingen afnemen.

Water:

 • Sterk aanbevolen bij een vochtarme huid, bij verslapping, rimpels en oedeem, dit masker verhoogt de elasticiteit van je huid. Het werkt versterkend en enorm hydraterend.

Hoe gebruik je deze kleimaskers?

Gezicht: Kleimasker aanbrengen op een gereinigde huid, inwerktijd 15 minuten. Met lauw water afnemen, nadien met je lotion en afsluiten met je dag of nachtcrème.

Lichaam: aanbrengen op je hele lichaam of bepaalde zones en 15 minuten laten inwerken.

Heerlijk toch, met klei spelen.

Je kan starten met 1 kleimasker of met meerdere gelijkertijd.

Aanrader:

Als je voor de eerste keer Phyto5 gebruikt, is mijn advies om het witte kleimasker te gebruiken in een kuur van 14 dagen. Elke ochtend voor je opstaat breng je een laagje aan op:

 • Gelaat
 • Oren
 • Over je ogen
 • Over je lippen
 • Hals en keelgebied
 • Achter je oren ga je naar beneden met de klei tot net onder je sleutelbeenderen
 • Je decolleté
 • Aanbrengen tot tegen de haargrens

TIP: Zet de tube naast je bed, samen met een handdoekje. Ondertussen kan je je lekker uitstrekken, rustig wakker worden, koffietje laten doorlopen, … na een kwartiertje mag het eraf. Nadien je favoriete lotion en dagcrème. En geloof me, je dag kan nu al niet meer stuk. Dat is een goed doel op zich, niet?

Prijs: 44 euro per tube. Investeer in deze kleimaskers ipv peperdure anti-aging crèmes. Dit zal véél meer doen met je huid doen dan je vermoed. ;-)! De perfecte Healty-aging!

Wil je er thuis al mee aan de slag? Bestellen kan via kim@kimdebacker.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top