Huidtypen: old school or true reality?

huidtypen: old school or true reality

Een vraag die me heel vaak wordt gesteld is: wat is nu eigenlijk mijn huidtype? Want ik weet het niet. Het ene moment voelt mijn huid droog aan, dus pas ik mijn dagcrème daarop aan, maar dan plots, na 2 weken, is mijn huid veel te vet. Hoe komt dit, Kim?

Wel, daar is een hele logische verklaring voor. Ik neem je in deze blog mee door het verhaal van huidtypen, maar dan vanuit mijn holistische visie en leg uit waarom ik werk met de Holistische Beauty Methode van Colour&Spice. In de westerse en klassieke schoonheidsleer leren we om de huid te verdelen in verschillende typen. Je kent het wel: droge, vochtarme, gevoelige, vette huid. Vanuit een holistische visie verdelen we de huid niet in typen maar kijken we naar de persoon achter de huid. Want daar begint het… je huid is een spiegel van je innerlijke welzijn.

Boodschap van de huid?

Het kan zijn dat je huid op een bepaald moment extra voeding nodig heeft, of dat je tijdens je hormonale cyclus meer last hebt van acné, of dat je een doffe uitstraling heeft omdat je je niet helemaal goed in je vel voelt. Ik geloof niet in het louter smeren van serums en crèmes om je huid mooi te maken en te houden. Hoewel deze producten zeker een rol spelen, zie ik ze eerder als aanvullingen op een dieper proces. Het gaat om het begrijpen van wat je huid nodig heeft op een holistisch niveau, en om het aanpakken van de onderliggende oorzaken van eventuele onevenwichtigheden. En natuurlijk moet je vanbuiten af ook voeding en vocht voorzien voor je huid. Maar, vanuit de juiste prikkel. 

Als je begrijpt wat je huid nodig heeft, kun je gerichter je dagelijkse huidverzorging inzetten.

Beauty Detox = fase 1 (maand 1 & 2)

Rebalance = fase 2 (maand 3 & 4)

Uplifting = fase 3 (maand 5 & 6)

Dit is een verzorgingsprogramma dat zowel je innerlijke als uiterlijke schoonheid versterkt. Probeer je zoveel mogelijk aan de stappen te houden. Ze brengen balans in mind, body & soul.

Hoe te gebruiken?

Gebruik bij iedere fase (om de 2 maanden) het specifieke serum en moisturizer (dagverzorging).
Fase 1 = Beauty Detox
Fase 2 = Rebalance
Fase 3 = Uplifting

Kies jij ook voor een holistische aanpak?

De belofte van Colour&Spice:

De producten zijn altijd:

  • Overladen met mooie, actieve en heilzame werkstoffen
  • Vervaardigd uit krachtige werkstoffen van planten, bloemen, edelstenen en kruidenextracten
  • Handgemaakt in kleine batches voor zuivere en duurzame huidverbetering
  • Vrij van kleur- & geurstoffen en synthetische conservering
  • Getest op mensen en niet op dieren
  • Vegan

Niet elk huidtype is hetzelfde, maar de ware schoonheid van de huid begint van binnenuit. Het verhaal van onze huid onthult niet slechts een buitenste laag, maar weerspiegelt de diepte van onze ziel.

Stralende groetjes

Kim De Backer – Holistic Beauty Therapist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven