Het jaar van de tijger

tijgervrouw

Op 1 februari 2022 start het Chinees nieuwjaar: het jaar van de Tijger – in het element water dat staat voor transformatie.
Om de 12 jaar krijgt het sterrenbeeld een ander element: Metaal, Water, Hout, Vuur en Aarde wisselen elkaar af. Nu is het de beurt aan de Watertijger.

Dat is hoopgevend, omdat water symbool staat voor wijsheid. De tijger is moedig, krachtig en beschermend van karakter en heeft vaak geluk. Heb jij tijger in je geboorte-kaart? Dan is eerlijkheid voor jou heel belangrijk en vertrouw je altijd op je intuïtie. Je beschikt over een kalmte en je bent zelfverzekerd en je houd van een avontuurlijk bestaan met onverwachte wendingen.

Tijger in het Element Water gaat over:

 

  • Overgave- transformatie- weerstand
  • Van weerstand naar overgave, dan gebeurt de transformatie als het ware vanzelf.
  • Voel in je hart wat wil je zelf, wat is jouw eigen stroom.
  • Zit er nog een weerstand, angst? Stel je dan de vraag of dit vandaag nog klopt.
  • Durf te kijken naar het verleden, om de weg vrij te maken voor een gelukkige toekomst.

De jaar energie van 2022 geeft je de kracht van de Tijger, gecombineerd met transformatie.

Het natuurlijke element van de Tijger, ook wel hemels teken genoemd, is dit jaar Water. Een Watertijger, het dier van 2022, heeft een sterk gevoel van eigenwaarde en leervermogen.
Beauty & Soul Therapy helpt jou om je inner tiger te voeden op alle niveaus met wijsheid, innerlijke kracht, zelfliefde en vooral met een natuurlijke uitstraling.


De tijger zegt:

Ik ben de krachtige strijder,
die zeer snel weet te herstellen
zowel geestelijk als lichamelijk.
Ik eis van mezelf vooruitgang.
Ik breng vernieuwing en voorspoed.
Ik bruis van energie, ik ben sterk
en onrustig en zoekende naar rust.
Ik hou van mensen en van mijn
vrienden. Ik kan gelijk een orkaan
worden, die grote schade aan kan
richten. Ik ben de strijdvaardige
strateeg, die zeer strijdlustig kan
worden. Ik wil transformeren en
regenereren. Ik ben soms te
heftig en ga in de kracht
van vrede of onvrede.
(Bron: Hilde Heyn Facebook).

Zes maanden herbronnen

De herbronningskuur bestaat uit 3 stappen met telkens 2 behandelingen.
Deze 6 verzorgingen zijn opgebouwd volgens de cyclus van de vijf elementen. Hout, vuur, aarde, metaal en water. De eerste verzorging start ik altijd met het element metaal omdat het je huid een mooie voorbereiding geeft op de volgende 5 elementen. Element metaal geeft je:

  • nieuwe zuurstof
  • een zuivere huid
  • een frisse uitstraling
  • de kracht om los te laten

3 opeenvolgende stappen met telkens 2 behandelingen.

Maand 1 & 2 Rebreathe geeft je huid zuiverheid en nieuwe zuurstof om de vernieuwing op alle vlakken te verwelkomen.
Maand 3 & 4 Rebalance geeft voeding aan je expressie met de juiste bouwstoffen die het zelfhelende vermogen van je huid ondersteunen.
Maand 5 & 6 Reconnect geeft je uitstraling een natuurlijke versteviging en een mooie glow. Het is de weg naar binnen en maakt je mooiste zelf zichtbaar.

Deze holistische herbronningskuur is de weg naar je innerlijke en uiterlijke schoonheid en helpt je afstand te nemen van je dagelijkse bezigheden.
Je leert hoe je een zuivere, liefdevolle verbinding kunt maken met je eigen schoonheid, je krijgt meer inzicht in je levenspad en ontdekt je allermooiste kwaliteiten. ‘Inner peace, outer beauty’. Je gezegend en krachtig voelen heeft net zoveel te maken met een gezond lichaam als jezelf de vrijheid geven om te genieten en lief te hebben.

Maand na maand en op je tempo openen en helen we je ongetemde tijger. En laat het één van de kernwaarden zijn dat alles er mag zijn wat er is. Geen oordelen, geen schaamte, gewoon wat is. Met liefde, verwondering en heling. Waar je mag voelen. Waar je mag herademen. Waar je jezelf mag terugvinden. Dat is heelworden op alle niveaus.

“Een tijgerjaar is dé perfecte periode om te kiezen voor je eigen pad en je eigen stem te vinden. Wat wil jij van het leven, puur echt wat jij wilt? 2022 is het jaar om meer op je innerlijke kracht te gaan vertrouwen.”  
Dus laten we dat maar gaan doen!

Wil je aftoetsen of deze zes maanden herbronningskuur iets voor jou is? Neem dan hier contact met me op en we plannen een moment in waar je al je vragen en of twijfels kan bespreken.

You go tiger!

Liefs

Kim

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven