groei, vernieuwing en vitaliteit kim de backer holistisch schoonheidsspecialiste

 

 

Houtelement is een van de vijf elementen in de traditionele Chinese geneeskunde en dat staat symbool voor groei, vernieuwing en vitaliteit. Het wordt geassocieerd met de lever en galblaas en is vooral actief in de lente, wanneer de natuur ontwaakt uit haar winterse slaap.


Het houtelement is als een boom die groeit en zich uitstrekt naar de zon. Het symboliseert ons vermogen om te groeien en te veranderen, om nieuwe ideeën en projecten te ontwikkelen en ons potentieel te bereiken. Het is het element van de jeugd, de creativiteit en de veerkracht.
Een gezonde lever is van vitaal belang voor ons lichaam en onze geest. Het is de belangrijkste ontgiftingsfabriek van het lichaam en speelt een belangrijke rol bij het reguleren van de stofwisseling en het behoud van een gezonde hormoonbalans. Een goede werking van de lever zorgt voor een heldere geest en een gezond lichaam.

Wanneer het houtelement uit balans is, kan dit leiden tot een gevoel van stagnatie en frustratie. Dit kan zich uiten in lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, stijve spieren en pijn in de bovenrug en nek. Emotioneel kan het leiden tot woede, irritatie en depressie. Het is daarom belangrijk om het houtelement in balans te houden door middel van een gezonde levensstijl en bewuste keuzes.

Als de energie in het houtelement verstoord raakt, als deze niet goed kan stromen, kan dat leiden tot vermoeidheid en een doffe huid. Een vermoeide uitstraling kan wijzen op een disbalans in de levensenergie, die ook geassocieerd wordt met het houtelement. De lever is verantwoordelijk voor het ontgiften van ons lichaam en het vrijmaken van energie.

Daarnaast kan een vermoeide uitstraling ook veroorzaakt worden door emotionele stress en spanningen, die vaak hun oorsprong vinden in onverwerkte emoties in het houtelement. Laten we vanuit holistisch standpunt jouw hout-energie stimuleren en balanceren.

Tips om je (hout) energie te stimuleren en te balanceren

  1. Droogborstelen! Je lichaam borstelen met de Ionic Brush is een geweldige tool voor een energieke uitstraling. Daarnaast stimuleert het ook de doorbloeding en zet je lymfe in beweging. Je lymfe is namelijk je levenselixir! In deze blog lees je de voordelen van droogborstelen.
  2. Zorg voor een inwendige detox! De Detox en Flow ampullen van Phytocure zijn ideale boosters om je lever en galblaas te zuiveren. Deze zuiveringskuur bevatten de meest hoogwaardige ingrediënten die je huid en je lichaam ondersteunen bij het ontgiften en het verwijderen van afvalstoffen.
  3. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging en een goede nachtrust. Is dit een lastige? Verstoorde houtenergie kan ervoor zorgen dat je niet goed slaapt tijdens de nacht. Meditatie en yoga kunnen jou misschien wel rust geven.
  4. Gezonde voeding afgestemd op het houtelement, de lente: groene bladgroenten, citrusvruchten, scheutjes,…
  5. Boek een Beauty & Soul Treatment in. Vanuit drie fases werken we aan je huid, emoties en energie met de nadruk op groei, vernieuwing en vitaliteit. Maar de rode draad doorheen Beauty & Soul is Relax!

Het houtelement herinnert ons eraan dat groei en verandering mogelijk zijn, ongeacht onze leeftijd of omstandigheden. Het is een uitnodiging om ons potentieel te omarmen en onze dromen na te jagen. Door ons te richten op onze gezondheid en welzijn kunnen we ons houtelement in balans houden en ons leven vullen met vitaliteit en veerkracht.

 

 

Voel je goed groeten
Kim De Backer | Holistisch Therapeut

 

(Foto credits links: Studio Annemarije)

Scroll naar boven