Een holistische benadering

Een holistische benadering kim de backer

Vanuit de Ayurveda en de 5 transformaties van het leven gaan we ervan uit dat gezondheid en schoonheid niet alleen door lichamelijke factoren wordt bepaald. Ook is gezondheid meer dan de afwezigheid van ziekte. Als we niet leren hoe we met stress en negativiteit om moeten gaan, blijven de oorzaken van ziekte altijd aanwezig.

Als er evenwicht is tussen lichaam en geest, gevoel en verstand, intentie en actie, en de mens en zijn/haar omgeving, verdwijnen ook deze oorzaken. Door de connectie met huid, hart & ziel stimuleer je je zelfhelende vermogen.

 

Adem

Als ons hoofd vol zit met te veel indrukken en gedachten, dan verzwakt dit ons immuunsysteem en bereidt dit ons lichaam voor op ziekte. Als je geest helder en kalm is neemt de weerstand van het lichaam toe en wordt ziekte uit het lichaam geweerd. Adem is de schakel tussen je lichaam en geest én ook de sleutel tot het omgaan met onze gedachten en emoties. Een stressvolle situatie? Richt je focus op je ademhaling: adem vier tellen in, houd even vast en adem krachtig uit. Je voelt onmiddellijk dat je weer rustig wordt.

 

Beauty & Soul

Vanuit deze Oosterse helingstechnieken en filosofie die ik in elke Beauty & Soul Treatments toepas, kom je weer in contact met je huid, hart en ziel. Verstoringen, emotionele en of energetische blokkades worden op een liefdevolle en zachte manier terug in balans gebracht. Dit gaat vaak om bewustwording van de oorzaak. Daar help ik je graag in verder.

We leven in een moderne en dynamische maatschappij, waarin vernieuwingen en veranderingen elkaar in een hoog tempo opvolgen. Gevolg? Ons natuurlijke ritme van het leven wordt verstoord en er ontstaat onbalans.

Ook huidklachten zoals plotse acné, rosacea, vervroegde huidveroudering, stresshuid,… bekijk ik altijd vanuit een holistische benadering. In de reguliere schoonheidsverzorging richt men zich vooral op het behandelen van de klacht door middel van verzorgingsproducten. Vanuit mijn holistische benadering gaan we kijken naar de oorzaak van de klacht. Dit doe ik aan de hand van je constitutie (je geboorte-energie), de reflexzones van je gelaat en lichaam en door met jou in gesprek te gaan. Want het draait altijd om de persoon en niet alleen om de klacht.

 

Constitutie

Onze natuurlijke constitutie of de kwaliteiten waarmee we zijn geboren, worden gevormd door de 5 transformaties of elementen van het leven. Hout, vuur, aarde, metaal & water.

Volgens de Chinese gezondheidsleer en de Ayurveda wordt elke mens door bepaalde elementen meer beïnvloedt dan andere.

Je bent vaak een combinatie van verschillende elementen die je persoonlijkheid domineren, maar ook je karakter en bepaalde emoties.

Zo zal een persoon met veel water-energie meer angst ervaren in het leven dan een persoon met aarde-energie. Meer aarde in je constitutie? Dan ben je zeker en vast een piekeraar. Elke transformatie of element heeft zijn kenmerken. Zelfs onze huidconditie werkt hier nauw mee samen. Last van een droge, doffe huid? Je merkt dat je huid vaak schilferig is en wat je er ook op aanbrengt, niets helpt. Dan is het metaalelement misschien wel aanwezig of uit balans?

 

Ben je benieuwd wat jouw constitutie is? Of merk je op dat er onbalans is op meerdere vlakken in je leven? Laat mij je helpen! Ik ben je gids die je mee op pad neemt naar meer balans, rust, innerlijke & uiterlijke schoonheid vanuit het diepste van jezelf.

 

Boek hier je Beauty & Soul Treatment in. Kom je voor de eerste keer naar Voel Je Goed Instituut? Dan is dit de Beauty & Soul Treatment de eerste stap naar jouw innerlijk goed voelen en uiterlijk stralen.

Heb je nog vragen? Voel je steeds welkom om deze te stellen via kim@voeljegoedinstituut.be
Ik ben er voor je.

 

Voel je goed groeten

Kim De Backer | Holistic Beauty Therapist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven