Droogborstelen: de oplossing voor een mooie huid

droogborstelen van het lichaam kim de backer phyto 5

Droogborstelen: de oplossing voor cellulitis, ingegroeide haartjes en een zachtere huid? Het is een eenvoudige manier om je bloed- en lymfecirculatie op volle toeren te laten werken. Het geeft je heel wat voordelen:

Dokter Marilyn Glenville, auteur van het boek ‘De Natuurlijke Gezondheidsbijbel voor Vrouwen’ kent alle voordelen van droog borstelen. Ze is voedingsdeskundige, psycholoog en lid van The Royal Society of Medicine. Ze behaalde haar doctoraat aan de universiteit van Cambridge. Wat zij beweert, nemen wij dus graag voor lief.

De voordelen even op een rijtje:

 1. Het vermindert cellulite
  Bindweefsels zwellen op en rekken uit door een slechte bloedtoevoer. Hierdoor begint vet uit te puilen. Dat is hoe cellulitis ontstaat”, legt Glenville uit. Droog borstelen helpt om die ophoping van vet af te breken waardoor je ledematen er gladder, steviger en strakker uitzien en aanvoelen. Het is geen magisch hulpmiddel dat cellulitis doet verdwijnen als sneeuw voor de zon, maar je zal wel een duidelijk verschil merken.
 2. Het geeft je immuniteit een boost
  Het droogborstelen van je lichaam helpt bij lymfatische drainage. Het lymfatisch systeem is een cruciaal onderdeel van ons immuunsysteem en het helpt bacteriën, toxines en ziekteverwekkers uit ons lichaam af te voeren. De meeste lymfevaten bevinden zich net onder je huid. Als je elke ochtend droog borstelt, stimuleer je dus je lymfatisch systeem, waardoor je het lichaam op een natuurlijke manier ontgift en je immuunsysteem versterkt. De voordelen van lymfatische drainage zijn alom bekend. Gezichtsmassages – met bijvoorbeeld een ‘jade roller’ – werken volgens hetzelfde principe.
 3. Het boost je energielevel
  Droog borstelen verhoogt de bloeddoorstroming en stimuleert de bloedsomloop. Daardoor voel je je wakkerder”, zegt Glenville.
 4. Het verwijdert dode huidcellen
  Hou je niet zo van ruwe bodyscrubs? Dan is droogborstelen een goed alternatief. “Het is een effectieve manier om dode huidcellen te verwijderen, waardoor je lichaam zachter aanvoelt en alle goede ingrediënten in je bodylotion kan opnemen.”
 5. Het helpt bij ingegroeide haartjes
  Ingegroeide haartjes zijn het gevolg van verstopte poriën. Maar: “Regelmatig drybrushen bevordert de celvernieuwing, waardoor je haartjes minder snel zullen ingroeien.”

Zo doe je het

Droogborstelen kun je het beste elke ochtend doen, gedurende twee of drie minuten, voor je gaat douchen. Denk er ook aan om altijd in de richting van je hart te borstelen

Stap 1: Met een harde borstel maak je stevige, ritmische bewegingen op de zool van je rechtervoet. Borstel dan over de bovenkant van je voet in de richting van je enkel. Herhaal dit op de linkervoet.

Stap 2: Borstel je rechteronderbeen. Borstel vanaf je knieën naar de bovenkant van je dij. Borstel de billen tot aan je middel. Herhaal dit op je linkerbeen.

Stap 3: Borstel de bovenkant van je billen en beweeg naar boven. Borstel je hele rug tot aan je schouders.

Stap 4: Borstel je rechterarm, met bijzondere aandacht voor het gebied rond je oksel. Herhaal dit voor de linkerarm.

Stap 5: Eindig door zachtjes te borstelen over je keel en je nek.

De beste borstel?

Dat is de Body IONIC BRUSH van Phyto 5.

droogborstelen phyto 5 kim de backer

Droogborstelen met de bijzondere Body Ionic Brush helpt je energieniveau te verhogen.
Een dagelijkse massage van 3 minuten met deze borstel is alles wat je nodig hebt voor de verhoging van je vitaliteit en ontspanning.

Wat doet Body IONIC BRUSH :
1. verhelpt cellulite
2. bevordert bloedstroom (aders & bloedvaten)
3. stimuleert het lymfestelsel (lymfedrainage & circulatie)
4. verwijdert dode huidcellen
5. heeft een ontgiftende werking

Shop hier de IONIC BRUSH body borstel aan 45,-

Bronvermelding:Het Laatste Nieuws
Credits: Marie Pauwels

Voel je goed groeten
Kim De Backer | Holistisch Therapeut.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven