De cirkel van wedergeboorte

cirkel van wedergeboorte

De cirkel van wedergeboorte

Je herkent het wel: je weet dat je veel talenten hebt en toch ben je niet geneigd om deze ten volle te benutten. Ik zal voor mezelf spreken… meestal heb ik een duwtje in de rug nodig van iemand die me bewust(er) maakt van de talenten en dromen die ik koester om mijn volledige potentieel te leven.

Mensen die heel nauw bij mij staan, weten dat ik mezelf ook uitdaag om het allerbeste uit mijn leven te halen, ook al kunnen ze dat niet altijd plaatsen. Als ik iets wil doen, dan doe ik dat gewoon… ook al weet ik dat ik wel eens met mijn hoofd tegen de muur ga lopen.

Ik ontdekte dat ik heel wat kwetsuren heb/had op mijn innerlijke kind. De angst om gezien te worden, de angst om bekritiseerd te worden (want ik heb best wat mensen in mijn verdere omgeving die graag ongevraagd hun pittige mening geven), de angst dat ze me niet meer leuk gaan vinden, de angst dat het geen waarheid zou zijn, de angst om… Ik kan er echt nog wel wat bedenken.

Herken je dit verhaal? Ga dan eens kijken en voelen waar de knoop bij jou zit.
Laat me je dan meteen ook geruststellen dat het echt helemaal oké is om dit te voelen. Het belangrijkste is dat je je angsten aanvaardt. We lopen er niet mee te koop. We doen ons meestal wat stoerder voor dan we zijn, toch? Oké, niet allemaal…

Ik beken dat ik best al heel wat paden heb bewandeld – of zijn het tussenwegen die mijn werkelijke pad heeft – om tot mijn essentie te komen. Bij deze laat ik het los… het maakt niet uit wat het is… de weg die ik tot nu toe heb bewandeld was gelukkig geen recht pad! Oh,  God, ik zou het saai vinden om zo een pad te bewandelen dat alleen maar recht is. Ik geloof daar trouwens ook niet in dat we hier op aarde zijn gekomen en ervoor gekozen hebben om in dit leven alleen maar het rechte pad te bewandelen. Al beken ik dat ik met momenten heb gevraagd aan hierboven om even, al is het maar een klein stukje, een rechter pad te mogen bewandelen. Want alle kronkels, hobbels en bulten beklimmen en trotseren is ook wel best vermoeiend!

2018 en ook dit jaar zijn voor mij modderjaren geweest. Vastzitten, rebelleren, oude wonden helen, loslaten, lichamelijke ongemakken waardoor ik niet in mijn flow was. Voelen dat er zoveel meer stroming mag en kan zijn in mijn leven en het moment gewoon ‘moeten’ afwachten… Dat is ook een hobbel op zich… De hobbel van ongeduld!

Tijdens de zomer van dit jaar begon alles te veranderen. Letterlijk en figuurlijk. Door het afsluiten van iets wat al jaren in mijn systeem zat, voelde ik de energie terug gaan borrelen. Lichamelijke kwaaltjes verdwenen, het kleine vuurtje in mij kreeg terug zuurstof en plots ontstond er een vlam van liefde – vooral zelfliefde – en inzichten. Je weet wat ze zeggen, je sluit een deur en er gaan er vijf nieuwe open. Letterlijk dan!

Ik neem je even mee door één van die deuren die plots openging …

Eind vorig jaar kwam er een bijzonder merk op mijn pad: Colour&Spice. Nee, ik ga het hele merk je niet beschrijven. Dat is iets wat je mag ondergaan (Lees: een must om te doen!).
Alleen nog maar het lezen van de naam gaf me kippenvel; deze trok zo fel mijn aandacht dat ik ben gaan lezen en opzoeken, ik bestelde een verzorgingspakket en ging ermee aan de slag. Heerlijk verbinden met de Colour&Spice Vibe. Als cadeautje kreeg ik er een Beauty Mantra bij, geschreven door Natascha Koningsveld, de founder van Colour&Spice. Mijn hart maakte vreugdesprongetjes. De verbinding, de connectie… Het was puur en intens.
Al voelde ik dat het voor mij nog niet het juiste moment was om ermee aan de slag te gaan. Ik wist dat de begeleiding van Natascha helend, inspirerend en ook pittig kon zijn… Tijd om los te laten en het universum haar werk te laten doen.

Door het kennen van mijn bioritme wist ik dat de tijd nog niet rijp was. Eerst mocht ik oude processen afronden in liefde. Vooral zelfliefde… Je bioritme kennen is echt een mooie gift aan jezelf. Hier leer je jezelf zo mooi en goed kennen, je krijgt inzichten. Zowel over je fysieke als emotionele leven, je talenten en je werkpunten. Een aanrader voor iedereen die zich wil leren kennen op de manier hoe je écht bent. Je unieke blauwdruk.

Zo geloof ik ook in enorme cadeautjes van het universum. Sommigen gaan dit zweverig vinden, maar dat is echt oké, hoor. Vind het maar zweverig! Toch schrijf ik het lekker neer! Als je openstaat voor verandering – voor je eigen innerlijke processen – en je hoeft echt niet te weten vanwaar ze komen of vanwaar je pijnen komen, gewoon vertrouwen en voelen en openstaan voor verandering, dan krijg je plots cadeautjes die je misschien niet verwachtte!?
De week van mijn verjaardag voelde aan alsof er vlinders in mijn buik fladderden: ik voelde iets nieuws, een droom die werkelijkheid ging worden. Tot ik intuïtief het beeld doorkreeg van de samenwerking met Colour&Spice. Magisch! Meer kan ik er niet aan toevoegen. Ik zette de nodige stappen en wonder boven wonder kon ik twee weken later bij Natascha op bezoek. Beiden hebben we een bijzonder drukke agenda, en toch… toch werd er geregeld dat we elkaar snel ontmoetten. Vertrouw en geloof in de magie van het leven.

Niemand zal ontkennen dat we in een zeer uitdagende tijd leven en dat we de kansen krijgen om ons eigen ‘ding’ te doen in het leven. Alleen mag/moet je het zien… want iedereen krijgt kansen en mogelijkheden, ook jij. Ik nam mijn kans, ik zette de volgende stap in mijn leven, mijn praktijk. Het betekent afscheid nemen van het gekende stuk en het nieuwe verhaal geboren laten worden. Voel Je Goed Instituut verandert in Holistic Beauty Therapist Kim De Backer. Alle behandelingen worden samengevoegd tot 1 Holistic Beauty Treatment en worden volledig afgestemd op jou: op jouw wensen en innerlijke en uiterlijke behoeften.
Een uniek concept dat al jaren in mijn hart woont en nu geboren wordt, vanuit liefde en kracht. Samen met Phyto 5 en Colour&Spice laat ik me ondersteunen in de Holistic Beauty Treatment

Holistic Beauty Treatment helpt jou te luisteren naar je lichaam, huid en hart. Het is een liefdevolle methode die van binnenuit jouw innerlijke en uiterlijke schoonheid bekrachtigt. Alles is met elkaar verbonden: je lichaam met je geest en je gemoedstoestand met je uitstraling. Ik werk aan je huid en versterk je energie, je levensenergie. Tijdens de Holistic Beauty Therapy ontdek je de samenhang tussen je innerlijk en uiterlijk en leer je wat je wel en niet meer moet doen om je dagelijks energiek te voeden en er ook zo uit te zien.

Naast mijn werk in de praktijk, ga ik meer het woord laten aan mijn intuïtieve schrijfster ‘Tilly Rose’. Ik geef haar het licht om me volledig af te stemmen op mijn gevoel en inzichten. Ik draag deze naam speciaal op aan mijn moemoe die hierboven goed over mij waakt en me de kracht geeft om echt mijn ding te doen. Haar naam hier op aarde was Tilly en Rose heb ik toegevoegd omdat de pioenroos voor mij de allermooiste bloem is. Tilly Rose, de liefde van mijn oma, de kracht van de roos.

De adem van deze blog – welke al bijna een klein boekje aan het worden is – bevat een reis: onze reis, jouw reis naar je eigen IK. Of we heel wat negatieve of positieve levenservaringen hebben, maakt niet uit, lieverd… Het gaat erom dat je in staat bent om je volledig te ontplooien en je leven optimaal te leven! Spice up your life!

Ik zie jouw lichaam als een boek. Ik neem je mee in het voorwoord: wie ben je, wat wil je, wat wil je doen, om zo naar de essentie te gaan? Elk hoofdstuk van jouw boek – al is het maar even – de aandacht geven. Je kunt lezen, schrijven, reizen zoals het voor jou goed voelt en deze reis zo intens en persoonlijk maken zoals jij het wilt. Het gaat niet om het ‘hoe’, het gaat erom dát je het doet. Mijn beste reisadvies als Holistic Beauty Therapist is om ervan te genieten en het rustig te lezen, om je reis op je eigen tempo te doen. Heb je soms een tussenstop nodig? Niet erg, geniet ook daarvan. Hier liggen vaak heel mooie inzichten.

Als je het fijn vindt en je wilt écht je boek lezen en inzichten krijgen, dan ontmoet ik je graag voor een Colour&Spice Holistic Beauty Treatment. Deze verzorging geeft je terug de kleur en de pit die je in je leven wilt. Eenmaal je dit geproefd hebt? Dan wil je niet meer zonder!

En voor nu… Haal rustig adem, waar je ook bent en wat je ook doet. Neem de tijd om het verhaal van je eigen leven te lezen… Dat is het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven.

With love!
Kim xxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top