Burn-out, angst en stress herstellen dankzij de juiste lichaamsverzorging

stress burnout en angst herstellen dankzij de juiste lichaamsverzorging

Het evenwicht herstellen dankzij de juiste lichaamsverzorging

Wanneer we ons niet zo goed voelen, denken we er doorgaans niet meteen aan om ons heil te zoeken in schoonheidsverzorging. Toch hoor je steeds vaker praten over een holistische aanpak als een doeltreffend alternatief tegen stress, angst en zelfs burn-out.

Het lichaam is een medium. Het liegt niet, en bovendien helpt het ons vaak om emoties uit te drukken die we maar moeilijk kunnen verwoorden. Ons lichaam verzorgen heeft niet alleen een ontspannend effect, maar versterkt ook ons gevoel van eigenwaarde. Het stelt ons in staat om opnieuw verbinding te maken met wie we zijn. Tegenwoordig wordt lichaams- en schoonheidsverzorging zelfs aanbevolen als onderdeel van de zorg voor kankerpatiënten. Wat heilzaam is in het geval van kanker, is het ongetwijfeld ook bij stress, angst, burn-out of depressie.

De kracht van aanraking

Het is algemeen bewezen dat aanrakingen een positief effect hebben op het lichaam. Zo zal massage het immuunsysteem versterken, pijn verminderen en een gevoel van diepe rust geven. Daarnaast zijn er ook psychologische effecten. Door massages wordt er vaak expressie gegeven aan emoties, ook al is dat niet bewezen door klinische studies, maar het is wel wat ik in de realiteit zie. Tijdens de gezichtsverzorgingen en dankzij de boodschapper die het lichaam is, treden we als het ware in directe relatie met de emoties. Het lichaam verzorgen brengt dus ook de geest tot rust.

De Beauty & Soul Treatment & Therapy beperken zich niet alleen tot het verbeteren van de huid, het is veel meer dan dat. Het is de combinatie van het verzorgen, het aanraken, expressie geven aan de emoties en de interactie tussen huid, gevoel en energie versterken.

Het lichaam verzorgen brengt ook de geest tot rust.

Alles is met elkaar verbonden

In de westerse cultuur maken we nog te veel het onderscheid tussen het lichaam en de geest terwijl alles met elkaar is verbonden. Waar reguliere schoonheidsspecialisten zich focussen op de wetenschap achter verschillende huidtypen, benader ik als holistisch schoonheidsspecialiste de persoon in totaliteit. Ik richt me niet alleen op datgene wat ik zie, maar ook op de innerlijke leefwereld. De persoon achter de mens. Zo worden ook huidproblemen aangepakt vanuit de oorzaak, niet vanuit de oppervlakte. Met mijn holistische aanpak (huid, gevoel, energie) pakken we een diepere laag van schoonheid aan.
Dit doe ik volgens drie stappen:

  1. REbreathe: door het zuiveren van de huid kan er nieuwe zuurstof binnenkomen.
  2. REbalance: met de manuele massages en lymfedrainage kan het lichaam en de geest zich ontspannen, er komt terug balans.
  3. REconnect: door kleur- en lichttherapie wordt het zelfhelende vermogen gestimuleerd en komen we in verbinding met onze natuurlijke schoonheid.

Aanraken is ook verlichten

Alles wijst erop dat aanrakingen essentieel zijn voor ons emotioneel evenwicht, dat geeft ons ook hernieuwde energie. De holistische verzorgingen die ik aanbied geven verlichting bij stress, spanningen en angst. Tevens dragen ze bij tot meer welzijn, innerlijk goed voelen en uiterlijk stralen, dat leidt tot een positief zelfbeeld.

Hoe zou het voor jou zijn om je over te geven aan rust, aan een moment waar je aan niets moet denken, aan warme aanrakingen met helende geuren en kleuren in combinatie met een zachte lymfedrainage die alles afvoert wat je niet meer nodig hebt? Waar de stress van alledaags van je schouders glijdt en alle belastende gedachten uit je hoofd verdwijnen?

Boek hier je afspraak en geniet van jouw Inner Peace & Outer Beauty.

 

Voel je goed groeten
Kim De Backer | Holistic Beauty Therapist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven