7 manieren om je herfstroutine te boosten

7 manieren om je herfstroutine te boosten

De zomer ligt definitief achter ons. Wat hebben we genoten van de zon en haar kracht. De herfst nodigt ons uit om weer bewuster gaan leven. Het moment om terug structuur te brengen in het dagelijkse leven. Het is dan ook dé maand om onze huid en lichaam te zuiveren en te verzorgen met de producten van het element metaal van Phyto 5.

 

Ik deel hier 7 Voel Je Goed tips om je huid en lichaam te boosten tijdens de herfst.

 1. Adem jezelf vrij

  Ga naar buiten en vul je longen met nieuwe zuurstof. De longen en dikke darm zijn de organen die horen bij het ritme van de herfst, het metaalelement. De verse zuurstof geeft je nieuwe energie en helpt je bovendien om te aarden.
  De fysieke functie van de longen zorgt ervoor dat je zuurstof kan opnemen en stikstof kunt afgeven. Als Holistic Beauty Therapist kijk ik vanuit het emotionele stuk naar de organen. Longen staan voor de emotie tevredenheid en verdriet. De dikke darm heeft als functie ‘loslaten’. Zowel in het fysieke als emotionele. Heb je vaak last van constipatie? Stel jezelf de vraag ‘wat kan ik niet loslaten’?

 2. Neem een warm ontbijt

  Tijdens de herfst heeft je lichaam vooral zachtheid en warmte nodig. Ruil daarom yoghurt met fruit in voor bijvoorbeeld een gebakken appeltje met kaneel. Of een warme havermout pannenkoek. Een warm ontbijt is ook gemakkelijker verteerbaar tijdens de herfst.
  Knoflook, volle rijst, bloemkool, prei, koolrabi en aardappelen zijn uitermate geschikt tijdens het metaalelement. Wil je hierover meer lezen? Het boek Voeding volgens de vijf elementen van Barbara Temeli is een aanrader.

 3. Zuiver je huid en lichaam, zo voorkom je ongemakken

  Wanneer je lichaam zich niet kan ontdoen van de afvalstoffen, komen deze vrij in het bloed en kunnen diverse ongemakken zoals hoofdpijn, vermoeidheid en een doffe huid veroorzaken. Heb je last van zware benen, hou je gemakkelijk vocht vast? Reinig je lichaam van binnen naar buiten met de Detox & Flow Kuur van Phytocure. Maak in de ochtend je fles water van 1,5 liter klaar met 1 ampul Detox of Flow. Deze drink je gedurende de dag. Na enkele dagen voel je je al fitter. Detox is voor het zuiveren en Flow voor het afvoeren van vocht. Een ideale match! Prijs: 32,90 € 7 manieren om je herfstroutine te boostenvoor de Detox en 32,90 € voor de Flow. Bestel je Detox & Flow kuur

 4. Maak tijd voor je verzorgingsritueel

  Het wordt kouder en hierdoor kan je huid droger en trekkerig aanvoelen, niet prettig! De producten van het metaalelement waaronder het witte kleimasker en het verjongingsserum Phyt’ether metaal. Het boost je huid door de ontgiftende werking. Een musthave om een droge en doffe huid te voorkomen tijdens.
  Voel je goed tip:

  Doe een ochtendkuur van 2 weken met dit topduo. Breng enkele druppels van het energetisch serum aan op je gelaat, daarbovenop een goede laag witte kleimasker. Dit breng je aan op je gelaat, hals en ogen. Laat het 10 minuten inwerken en was het daarna af met lauw water. Nadien breng je je dagverzorging aan. Aanrader voor iedereen! En nee, je hoeft er niet vroeger voor op te staan. Tijdens de 10 minuten dat het inwerkt kan je je ontbijt al voorbereiden of de koffie laten lopen

  7 manieren om je herfstroutine te boosten

 5. Stimuleer elke dag je lymfe

  Droogborstelen is een eenvoudige manier om je bloed- en lymfecirculatie op volle toeren te laten werken. In deze blog lees je de voordelen ervan en hoe je het doet. Wist je dat het je zelfs een energieboost geeft? Niet alleen aan je huid, na het droogborstelen voel je de energie door je lichaam stromen. Zalig!

 6. Vertragen is de key

  Herfst is een tijd van eenvoud en vertragen. Stress, spanningen en yange energie put ons uit. De herfst geeft ons de overgangsfase om yinner te leven. Daar hebben veel mensen het moeilijk mee. We zijn het gewend om in een rush te leven. Ik vergelijk het met een boom. In de zomer heeft de boom de meest mooie groene bladeren, de herfst nodigt de boom uit om stilletjes aan de bladeren los te laten. Stel je eens voor dat de boom alle moeite zou doen om de bladeren vast te houden. De boom gaat met de natuur mee, wij als mens zouden dat ook beter doen. Meedeinen op het ritme van de natuur geeft je wat je lichaam nodig heeft. Vertragen. Breath in & out. Steek vanavond eens een mooie kaars aan en geniet.

  Lakshmi kim de backer

 7. Boek eens een deugddoende verzorging in.

  Kom genieten van een gepersonaliseerde gezicht- en lichaamsbehandeling met pure verwennerij van kop tot teen. De magische combinatie van geuren, kleuren, kruiden, helende massages en geneeskrachtige werkstoffen geven je huid een mooie, gezonde en stralende gloed. Boek hier je verzorging.Herbronningskuur

 

 

 

 

 

 

 

 

De huid is een mozaïek van verschillende behoeften en die vragen om schoonheidsverzorging op maat.

Geniet van deze mooie tijd van het jaar.

Voel je goed groeten
Kim De Backer

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven