5 tips om je waterelement te versterken.

tips om je waterelement te versterken

Push the snooze button.

Zet eens alles uit. Druk de pauze knop gerust even in. Dat is iets wat we nu toch allemaal moeten doen?
Dat denk je misschien. En nee, toch niet. We blijven ‘aan’ staan. We blijven geprikkeld door alles wat er om ons heen gebeurt. We vinden van alles wat. We blijven vechten tegen onze onmacht of frustratie.

Surrender.

Water energie gaat over introspectie en reflectie. Over naar binnen keren. Overgave aan alles wat er is en niet is geweest. In de leegte van de winter groeit de kiem voor de komende lente.

Trust the proces.

Vertrouw erop dat het nieuwe komt, maar dat rust en stilte nu aan de orde is.
Dit proces toelaten is niet altijd eenvoudig, het kan confronterend zijn. Je donkerste in jezelf ontmoeten kan eng aanvoelen. De producten van het element Water van PHYTO 5 ondersteunen je in dit proces.

Durf de stilte toelaten. Gewoon zijn met jezelf, weinig prikkels. Vertrouwen op de leegte en voelen wat is. Trust the proces.

Fundamentele krachten binnen het universum.

De Oosterse gezondheidsleer onderscheidt 5 elementen; hout, vuur, aarde, metaal en water. Deze elementen zijn de fundamentele krachten binnen het universum. Tijdens de wintermaanden neemt het element water aan kracht toe.

Is jouw waterelement in harmonie?

 • Dan ga je mee met de natuurlijke flow van het leven.
 • Je voelt innerlijke rust en je bent ontspannen.
 • Je gaat in overgave.
 • Een stralende en gehydrateerde expressie.

Aan de slag met deze 5 tips.

 1. Houd je lichaam warm!
  Dan blijf je je gezond en geaard voelen tijdens de koude wintermaanden.
 2. Neem elke avond een warm voetbad en nadien een zalige voetmassage. Een goede nachtrust gegarandeerd!
 3. Eet warm.
  In de wintertijd gaat warme voeding je lijf in beweging zetten, ze warmen het lichaam op.
  Denk maar aan een lekkere kom warme soep, maar ook kaneel, kruidnagel, gember en ui zijn voedingsmiddelen die opwarmend werken.
 4. Beperk je activiteiten.
  Sommige dieren houden een winterslaap. Dat is waarschijnlijk een brug te ver voor ons als mens maar, je kan het wel rustiger aandoen. Je kan yinne momenten (rustmomenten) bewust inplannen. Je kan ook vroeger gaan slapen en wat later opstaan. SNOOZEN.
 5. Boek tijdens deze wintermaanden eens een (extra) Beauty & Soul Treatment in.
  Door werkdruk, langdurige stress en vastgeroeste patronen in ons dagelijks leven, kan je natuurlijke energiehuishouding uit balans raken.
  Dit wordt uiteindelijk zichtbaar op het grootste orgaan van ons lichaam: de huid.
  Je huid wordt vochtarm en is minder goed beschermd, met vroegtijdige huidveroudering en een laag energieniveau tot gevolg. Tijd voor een me -time moment!

 

Op 4 januari start ik met een gratis online programma ‘je Beauty Essence in haar element in 5 weken. In dit gratis programma ontdek je de samenwerking tussen de 5 natuurelementen en de connectie met je expressie, emotie en energie. Holistische selfcare rituelen en liefdevolle oefeningen die we elke dag kunnen toepassen voor onze me-time. Het zou fijn zijn mocht je erbij zijn.

Voel je goed groeten

Kim De Backer
Holistic Beauty Therapist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven