5 tips om je lichaam te zuiveren en je huid te laten stralen.

5 tips om je lichaam zuiveren en je huid te laten stralen kim de Backer

Lieve Beauty,

In het leven zijn er momenten waarop je ervaart dat je energetische stroming niet meer harmonieus verloopt, vergelijk het met het uitdoven van een vuurtje. Je voelt je letterlijk leeglopen. Op dergelijke momenten doet zich stagnatie voor. In deze blog deel ik 5 waardevolle tips die jou tijdens deze tijd van het jaar kunnen ondersteunen in je innerlijk goed voelen en je uiterlijk stralen. 

Een wirwar van energie

Vijf elementen, vijf seizoenen, vijf huidcondities en een wirwar van energie. Als Holistic Beauty Therapist werk ik zo graag volgens deze vijf ritmes. Als mens dragen we deze vijf elementen, seizoenen en huidcondities in ons en zijn we onlosmakelijk verbonden met de natuur, het grotere geheel.

Tijd om te zuiveren

Als we kijken naar de cyclus van de natuur zitten we momenteel in de zuiveringstijd. Ook wel het element Aarde genoemd volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze is vier keer per jaar actief en bereidt ons voor op het volgende seizoen, de winter, het element Water. Van 21 oktober tot en met 7 november zitten we in de zuiveringstijd. Deze periode staat ook voor ballast loslaten en elimineren zodat er weer balans ontstaat én dat je weer in het hier en nu komt. Aarden dus :-). Dé ideale periode om jezelf en je lichaam weer te resetten!

Weg met afvalstoffen

Wanneer afvalstoffen niet goed afgevoerd worden, stapelen ze zich op in het bindweefsel. Is je zenuwstelsel te zwak of te sterk, zal ook hier je lichaam zich niet goed kunnen ontdoen van de toxines. Dit samen geeft een ontregeling van het opbouwproces in de cellen met als gevolg versnelde huidveroudering en andere ontsierde huidproblemen. Denk maar aan puistjes, bultjes, rode vlekken, jeuk, … Dat wil je natuurlijk niet.

5 tips

Deze tips kan je eenvoudig en dagelijks toepassen om op de opgehoopte afval- & giftstoffen in je lichaam beter en sneller af te voeren, je huid weer laten stralen en je immuniteit te versterken zodat je goed en fit de winter tegemoet gaat.

 1. Om balans te houden in je Aarde-element drink je best warme drankjes. Dit komt omdat de maag, milt & pancreas gelinkt zijn aan dit element. Deze zijn verantwoordelijk voor onze spijsvertering. De kurkuma-gemberthee is bekend om haar ontstekingsremmende en ondersteunde werking te verminderen. Ook een ideale thee bij maagongemakken of verteringsklachten. Snij enkele plakjes verse gember en kurkuma, laat dit even meekoken en intrekken. Om de wat scherpe smaak te verzachten kan je eventueel een beetje citroen en honing toevoegen. Voeg de honing toe als de thee wat afgekoeld is. Persoonlijk ben ik geen fan van gemberthee uit builtjes die je in de supermarkt koopt, maar das persoonlijke keuze.
 2. Borstel dagelijks je lichaam met een dry-brush. Het is ontzettend belangrijk om je lymfe te laten stromen. Wist je trouwens dat je lymfe je levenselixir is? Een gezond lymfe is een gezond lichaam en een stralende huid! Het duurt max. 5 minuten om je lichaam in de ochtend te borstelen en geeft een grote impact op je innerlijk en uiterlijk welzijn. In deze blog kan alle voordelen lezen over droogborstelen. Oh ja, er zijn verschillende droogborstels op de markt met hoge en lage prijsjes. De Ionic dry Brush is simpelweg de beste omdat deze koperen draadjes bevat. Deze zijn verantwoordelijk voor het ontladen van je lichaam en het terug opladen met positieve energie voor je huid en lichaam. Je betaalt 45 euro voor deze Ionic dry Brush en je hebt hem voor jaren! Bestellen kan via deze link.
 3. Pieker je veel? Zit je graag in je hoofd en heb je het grote werk eerst in dat kopje van je gedaan? Je hoofd kan flink tekeer hé, I know :-). Continu blijven gedachten elkaar opvolgen en dat is zo vermoeiend. Het vreet letterlijk je energie op. Tijdens de Aarde-periode wordt dit vaak nog eens uitvergroot. Vandaar deze gouden (gele) tip:
  Gebruik bij bovenstaande issues het energetische serum Phyt’ether Aarde. Breng dagelijks enkele druppels van dit serum aan onder je voetzolen voor je gaat slapen, op je maagzone (je zonnevlecht) en een druppel of 3 op je gezicht, hals en decolleté na het reinigen. Dit energetische serum ondersteunt je ook in de ontgifting en zuivering van het bindweefsel en herstelt de celvibratie. Ook goed bij huidklachten zoals eczeem en psoriasis.
 4. Het gele kleimasker Aarde is je bondgenoot tijdens deze Aarde-tijd. Dit kleimasker reinigt en zuivert je huid, het is rijk aan mineralen, voedt en herstelt je huid met zoveel zachtheid. Je kan dit dagelijks aanbrengen in de ochtend of avond, even laten inwerken en afspoelen. Maar, ik durf het ook als mijn reiniging gebruiken. Breng een toefje kleimasker aan op je gezicht, hals en decolleté, mengen met lauw water en afspoelen. Het voordeel van dit gele kleimasker is dat het de afvoer van afvalstoffen bevordert. Zelfs op diepere huidlagen.
  Nadien je lotion en je favoriete dagcrème aanbrengen. TOPCOMBI! Een heerlijk ontspannen wellness gevoel in je eigen badkamer.
 5. Boek je Beauty & Soul Treatment in. Dit zijn seizoensgebonden behandelingen die je huid, hart en ziel weer de juiste prikkel geven met een stralende glow! Doordat ik de gezichtsbehandelingen afstem op het energetische seizoen, stimuleren we niet alleen je expressie, maar ook je emoties en je energie. We zijn onlosmakelijk verbonden met de natuur, niet voor niets dat onze huid, maar ook onze innerlijke leefwereld hierop vaak reageren. Door te werken op deze verschillende lagen bereiken we natuurlijke huidverbetering én emotioneel welzijn. Voor dit jaar zijn er in december nog enkele plaatsjes beschikbaar. Boek hier je afspraak.

BIS-TIP

Wil jij je wat compacter en lichter voelen? Dan heb je aan deze extra tip zeker een goed hulpmiddel.

 • Breng 1 pipet van het energetische serum Phyt’ether Aarde aan op je buikzone in combinatie met het gele kleimasker. Breng het aan onder je borsten, je buik tot aan je schaambeen of tot aan je knieën als je zwaardere benen hebt.
 • Doe er folie overheen en laat minstens een half uur of langer inwerken.
 • Doe dit een aantal dagen na elkaar.

Je gaat dit verschil snel voelen omdat de Aarde-producten werken op je bindweefsel en dus ook op je huidcellen. Het zuivert en ondersteunt deze bij het inkrimpen. Laat me zeker nadien je ervaring weten.

Bestel hier je favoriete zuiveringsproduct(en): Ionic dry brush, energetisch serum Phyt’ether Aarde en kleimasker Aarde.

Heb je vragen, of twijfels bij deze tips? Stuur me gerust een mailtje. Wil je graag de producten bestellen maar je weet niet goed hiermee te beginnen? Geen nood, ook hier ben ik er om je te begeleiden.

Geniet van deze Aarde(n)-tijd en om af te sluiten nog een zeer toepasselijke quote die hoort bij dit element:

Piekeren is als een donkere wolk die voor de zon hangt, pas als je zorgen loslaat kan het licht weer doorbreken. – Kim De Backer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven